Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

85.000 assistents als cursos de català de la Generalitat el darrer curs, el 58% d’ells immigrants

Unes 85.000 persones adultes han assistit durant el curs 2006-2007 a cursos de català oferts pel Consorci per la Normalització Lingüística, el 58% de les quals són immigrants, segons ha explicat el secretari general de Política Lingüística de la Generalitat, Miquel Pueyo.

Redacció 13/06/2007

En declaracions a RAC1, Pueyo ha indicat que hi ha “una lleugera sobrerepresentació” dels ciutadans de Centreamèrica i Sud-amèrica i ha animat els empresaris que inverteixin perquè els seus treballadors, no només llatinoamericans, dominin el català, especialment si treballen de cara al públic.

“Hi hauria d’haver una implicació més gran dels empresaris”, ha dit Pueyo, “no només per drets lingüístics, sinó també perquè atendre en diferents llengües és una qüestió de qualitat”, ha subratllat el secretari general de Política Lingüística, que s’ha marcat com a objectiu “aconseguir que els sectors econòmics entenguin que invertir en les capacitats comunicatives de les seves empreses i treballadors és invertir també en expectatives de negoci”.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 83 ajuntaments, (amb la recent incorporació de Corbera de Llobregat i Palau-Solità i Plegamans), 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d’una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Dels 3.231 cursos presencials que va fer el CPNL el curs 2005-2006, 1.874 van correspondre als nivells inicial i bàsic; i dels 68.598 inscrits aquell any, 42.177 van assistir a cursos d’aquests nivells.