Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

8 pel·lícules de producció catalana, seleccionades a la 55a edició del BFI London Film Festival

La 55a edició del BFI London Film Festival, que es farà del 12 al 27 d’octubre, inclourà 8 títols de producció catalana en la seva programació. Gairebé a totes les seccions del festival es presenten produccions catalanes recents, totes amb un cert recorregut en certàmens internacionals. Cal destacar en especial la presència catalana a la secció Experimenta, dedicada als llargmetratges amb una perspectiva independent i arriscada, en què hi participen els realitzadors José Luis Guerin, Albert Serra i Mercedes Álvarez.

Redacció
Redacció 13/09/2011
Guerin presenta Correspondencia Jonas Mekas-José Luis Guerin, un recull de nou cartes intercanviades amb el cineasta lituà establert a Nova York, en les quals s’exposa a través de petits episodis l’univers d’ambdós. També es presenta l’obra d’Albert Serra estrenada al Festival Internacional de Cinema de Locarno The Lord Worked Wonders on Me, situada també en la línia de la correspondència, però amb el realitzador de Buenos Aires Lisandro Alonso. Així mateix, Mercedes Álvarez, l’autora de El cielo gira, presenta la seva segon obra, Mercados de Futuro, que fins ara només s’ha pogut veure als festivals Visions du Réel i Buenos Aires Festival Internacional de Cine.
 
La secció Cinema Europa presenta també dos altres títols catalans que ja han participat en altres festivals. Es tracta de Las Olas, dirigida per Alberto Morais, guanyadora de dos dels principals guardons al Festival de Moscou (millor pel·lícula i millor actor), i Amador, present en la passada edició del Festival de Berlín.
 
La secció principal del BFI London, Films on the Square, inclou Carnage, de Roman Polanski, estrenada recentment amb gran èxit de crítica a la Mostra de Venècia. Per la seva banda, a la secció World Cinema es projectarà Medianeras – Buenos Aires in Times of Virtual Love, dirigida per Gustavo Taretto. Finalment, a la secció French Revolutions, s’ha programat The Monk, de Dominik Moll, després del seu pas per la secció Zabaltegi Especiales del Festival de San Sebastián.