Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

7 de cada 10 joves catalans no han cobrat les ajudes per al lloguer de l’Estat

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han denunciat que el Govern espanyol encara no ha pagat les ajudes atorgades de la Renda Bàsica d’Emancipació a 7 de cada 10 joves del Principat de Catalunya (6 de cada 10 en el total dels Països Catalans). Segons afirmen, aquest fet posa de manifest la ‘discriminació sistemàtica de l’Estat espanyol cap als ciutadans dels Països Catalans i la poca seriositat del govern de Zapatero’. Gerard Coca, portaveu de les JERC, i Joan Puigcercós, president d’Esquerra, han presentat un document on detallen amb dades l’incompliment de les promeses de Zapatero adreçades al jovent en matèria d’habitatge.

Redacció
Redacció 14/02/2009

Coca ha destacat que ‘al Principat de Catalunya només s’han pagat el 29,1% de les ajudes resoltes favorablement’, i al conjunt dels Països Catalans només un 39%. Les JERC, creuen que aquestes ajudes partien de ‘la precipitació, el centralisme i l’electoralisme, molt propi de la manera de fer dels governs espanyols i, especialment, dels del PSOE’.

A més a més, afirmen que les xifres mostren la mala gestió que s’ha dut a terme des del Ministeri, primer amb Carme Chacón al capdavant, i ara amb Beatriz Corredor, i demostren que s’ón incapaços de dur-les a terme amb un mínim d’eficàcia i eficiència’.

Per tots aquests motius, Coca ha demanat als portaveus del Govern espanyol que donin explicacions sobre ‘l’intolerable retard’ que està perjudicant greument el jovent català i ha instat Zapatero a corregir-ho immediatament. A més a més, Coca demana la supressió immediata del Ministeri d’Habitatge per la seva total inoperativitat, així com l’INJUVE, atès que les competències en política de joventut són exclusives de la Generalitat de Catalunya.