Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

624.000 vehicles es desplaçaran a Catalunya pel pont de la Puríssima

El Servei Català de Trànsit posarà en marxa a partir de les tres de la tarda d’aquest dimecres el dispositiu especial pel pont de les festivitats de la Constitució i la Puríssima, i que estarà vigent fins el diumenge vinent a la nit. Durant aquests dies festius es calcula que 624.000 vehicles es mobilitzaran a Catalunya, dels quals 480.000 sortiran de Barcelona i la seva àrea d’influència en direcció a segones residències i destins de muntanya. En aquest sentit, Josep Pérez Moya, director del Servei Català de Trànsit, ha explicat que aquest pont està caracteritzat perquè comença la temporada d’esquí i per tant hi haurà molts desplaçaments cap al Prepirineu i Pirineu, a més que com ‘obren molts centres comercials de Barcelona i zones pròximes’ també s’espera volum de trànsit en els accessos. Per això, vies com la B-23, la C-33, la B-20 o la C-32 poden patir retencions puntuals.

Redacció 05/12/2007

Les zones que suportaran el major volum de trànsit durant la sortida seran l’àrea metropolitana de Barcelona, a primera hora de la tarda, i els accessos als destins de muntanya cap al vespre. A més es contemplen com operació sortida també dijous i divendres per la tarda. Les vies més conflictives seran l’A-2 al Bruc, l’Ap-7 a Mollet del Vallès i Tarragona, la B-23 a Sant Feliu de Llobregat, la C-16 a Gironella, la C-58 a Ripollet i la C-14 a Organyà. A la C-16 es posarà un carril addicional entre Cercs i Berga.

Trànsit recorda que les obres que s’estan realitzant a la C-35 a Vidreres fins al Pont d’Alou, a la C-17 a les Masies de Voltregà i a la C-16 a Puig-Reig poden complicar la circulació. Un total de 458 agents dels Mossos d’Esquadra es desplegaran de mitjana durant els cinc dies de pont a tot Catalunya per vigilar la seguretat del trànsit. Hi hauran 280 punts de control de transport, 465 punts de control d’alcoholèmia i 330 punts de control de la velocitat.

L’operació tornada es concentrarà diumenge a la tarda, en vies que connecten zones de muntanya cap a Barcelona, i per això les zones més conflictives s’esperen a l’A-2 al Bruc, AP-7 a Sant Celoni, Vilafranca del Penedès i Tarragona, B-23 a Sant Joan Despí, C-16 a Cercs, C-17 a les Masies de Voltregà i la C-32 a Viladecans. Es posaran carrils addicionals a la C-16 entre Cercs i Berga, C-17 a la Gleva, AP-7 a Sant Celoni i Vilafranca i també en el tram Martorell-Diagonal.

Pérez Moya ha demanat prudència als conductors que es desplacin i sobretot que extremin les mesures de seguretat al volant. L’any passat, en aquest pont, van haver-hi del 5 al 10 de desembre sis accidents mortals, amb sis morts i quatre ferits greus.