Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

50 anys

Enguany fa 50 anys que el nostre petit país va parir un dels invents del segle. Estem parlant, ni més ni menys, dels Chupa Chups, aquests mítics caramels amb pal […]

Redacció
Redacció 24/01/2008

Enguany fa 50 anys que el nostre petit país va parir un dels invents del segle. Estem parlant, ni més ni menys, dels Chupa Chups, aquests mítics caramels amb pal que va inventar el confiter català Enric Bernat tot just fa mig segle.

L’èxit de l’invent, inicialment menystingut per molts, ha estat planetari, i Chupa Chups és avui en dia una marca universal. L’empresa produeix 17.000 tones de caramels anualment, o el que és el mateix, 12 milions de Chupa Chups al dia. L’expansió de l’empresa els darrers anys ha estat imparable, fins el punt que el 1995 la NASA enviava Chupa Chups a l’espai.

Actualment l’empresa es troba majoritàriament sota capital italià, ja que el 1999 Perfetti Van Melle va adquirir-ne la major part, però tot i això l’empresa continua implantada al país. Malgrat aquestes ‘ch’ tan horribles, hereves del passat franquista català, l’empresa continua ancorada al territori, i aquest any s’inaugurarà una nova factoria dels populars caramels a Sant Esteve Sesrovires. Felicitats novament a l’enèssima iniciativa catalana que ens posiciona al món.