Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

4.000 manifestants pel Dret de Decidir a Palma

La Diada de Mallorca, que es celebra avui 31 de desembre i reivindica la independència dels Països Catalans, va aconseguir aplegar ahir fins a 4.000 persones a Palma, en una manifestació sota el lema de “Som una nació, tenim dret de decidir”, el mateix que l’1 de desembre va omplir els carrers de Barcelona amb les mateixes reivindicacions. La celebració de la diada de Mallorca va continuar amb el concert que aplegava als Banda Bassotti, la Ximbomba Atòmica i Fora des Sembrat.

Redacció 01/01/2008

La diada de Mallorca recupera la festa de l’estendard, i fou recuperada a principi dels anys vuitanta, quan el nacionalisme mallorquí va assumir la Diada com una jornada reivindicativa dels drets col·lectius. Des d’aleshores s’ha recuperat el vertader esperit del 31 de Desembre, que no és altre que recordar els orígens de la societat mallorquina i projectar-los cap al futur.

La Festa de l’Estendard ha passat de ser un acte folklòric vinculat a velles tradicions religioses a ser una commemoració reivindicativa dels drets com a poble.