Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

34 dels ferits en l’accident de Freginals continuen hospitalitzats, 3 en estat crític i 9 greus

ACN Barcelona .- 34 de les persones que han resultat ferides aquest diumenge a la matinada a Freginals continuen hospitalitzades, tres en estat crític, nou greus i 22 de poca gravetat. Segons un comunicat del Departament d'Interior, a l'autocar accidentat hi viatjaven estudiants estrangers d’Hongria, Alemanya, Suècia, Noruega, Suïssa, República Txeca, Regne Unit, Itàlia, Perú, Bulgària, Polònia, Irlanda, Japó, Ucraïna, Holanda, Bèlgica, França, Palestina, Turquia, Grècia, Nova Zelanda i Finlàndia. Amb tot, les nacionalitats dels dos últims països, Nova Zelanda i Finlàndia, estan pendents per confirmar. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha detallat que en total hi ha hagut 63 persones afectades en el sinistre: 13 han mort, 16 han resultat il·leses i 34 han estat hospitalitzades de diversa gravetat.

Redacció
Redacció 20/03/2016

Puigdemont trasllada “l'escalf” del Govern a les víctimes de l'accident de Freginals que segueixen ingressades a Tortosa

El president de la Generalitat agraeix la solidaritat dels treballadors i de la gent que s'ha ofert a ajudar voluntàriament

ACN Tortosa .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Salut, Toni Comín, han visitat els ferits de l'accident de l'AP-7, a Freginals (Montsià), que encara estan ingressats a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i als quals han volgut “traslladar l'escalf” del Govern. Puigdemont ha explicat que ha pogut parlar amb un dels joves, de nacionalitat turca, que està “consternat” per la pèrdua dels seus companys. El president ha volgut tranquil·litzar els familiars dels ferits explicant-los que estan a les “bones mans” dels professionals sanitaris. També ha agraït la gran tascar del personal que treballava aquest diumenge i tots aquells que s'han ofert a fer-ho voluntàriament, a més de totes aquelles persones que s'han apropat a donar a sang o a ajudar per fer d'intèrprets.
 

Protecció Civil manté la fase d’Emergència del Pla PROCICAT per l’accident d’autocar d’aquest matí a Freginals (Montsià). El telèfon d’informació 012 ha habilitat un número gratuït d’atenció a familiars i amics dels viatgers de l’autocar (+34) 900400012.
 
Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), tècnics de Protecció Civil i treballadors del Col·legi Treball social de Catalunya també s’està atenent a familiars i amics dels viatgers afectats.
 
Paral·lelament, Protecció Civil i les administracions locals han habilitat un espai a l'Hotel Corona d'Aragó de Tortosa d’acollida per als viatgers il·lesos o que ja han estat donats d’alta i ha activat els recursos d’atenció psicosocials als afectats. Des del CECAT s'han activat professionals de Creu Roja de Catalunya i treballadors socials, que s'han desplaçat al centre d'acollida per atendre les víctimes. A més, un equip de psicòlegs del SEM també està donant suport als familiars i afectats.
 
Els Bombers de la Generalitat, que han estat treballant a l'AP-7 des de primera hora amb 17 dotacions, han retirat els seus efectius cap a les quatre de la tarda, quan una grua de gran tonatge s’ha pogut endur l’autocar sinistrat.
 
El Servei Català de Trànsit SCT informa que des de les sis del matí l’AP-7 està tallada a Freginals (Montsià), entre els punts quilomètrics 333 i 332,5, en sentit Castelló per l’accident. Fins a les quatre de la tarda s’ha desviat el trànsit per la carretera N-340, als punts quilomètrics 319 i 322, a L’Aldea. A més, des de les 7.12 hores només hi ha 1 carril obert per circular entre els punts quilomètrics 333 i 333,5 de l'AP-7 a Freginals en sentit Barcelona. Des de passades les quatre de la tarda, a la calçada en sentit nord de l’AP-7 s'ha habilitat un carril per cada sentit de la marxa. Això provoca uns 2,5 quilòmetres de retenció en cada sentit.

Relacionats