Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Milers de treballadors es manifesten contra l’ERO de Nissan

Unes 3.000 persones, segons fonts sindicals s’han manifestat aquest divendres al matí per la Zona Franca de Barcelona per mostrar el seu contundent rebuig contra l’ERO amb què l’empresa automobilistica Nissan vol acomiadar 1.680 treballadors.

La mobilització ha finalitzat a la fàbrica de recanvis de l’empresa ubicada al Prat de Llobregat, on s’han registrat els únics moments de tensió de la manifestació. Un grup d’unes 100 persones han amenaçat amb tallar l’accés a les rondes i han retret als seus companys i al comitè d’empresa que no els hagin seguit. Finalment han desistit de fer el tall.

Redacció
Redacció 17/10/2008

Els treballadors de Nissan s’han concentrat avui davant la factoria catalana de la Zona Franca a Barcelona en la segona jornada de mobilitzacions contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) anunciat el dilluns per l’empresa i que preveu l’acomiadament de 1.680 persones a Catalunya. Els manifestants -uns 3.000 segons els treballadors- han recorregut els carrers del polígon de la Zona Franca tallant el trànsit fins a arribar al magatzem de recanvis de la companyia, on han llegit un manifest de rebuig a les mesures anunciades pel fabricant japonès.

Segons va explicar el delegat sindical d’UGT de Catalunya a l’empresa, Jordi Carmona, el recorregut per Zona Franca és perquè tots els treballadors de les altres factories ‘sàpiguen la situació i problemàtica a la qual ens enfrontem els empleats de Nissan’.