Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

26 comarques del Principat estan en situació de risc alt d’incendi forestal

Portem pocs dies de juliol i precisament no ha fet gaire calor. D’altra banda, però, ja hem tingut dos importants incendis, al Mont-Roig i a Navàs. Per tant està en mans de tots intentar evitar realitzar activitats o accions que comportin risc d’incendi forestal. Llençar ampolles i burilles per la finestra dels cotxes, fer focs de camp o barbacoes… el poc verd que tenim l’hem de mantenir amb l’esforç de tots i amb la consciència col·lectiva. Vegeu el mapa de les comarques catalanes amb més risc.

Redacció
Redacció 06/07/2007

26 comarques catalanes estan en situació de risc alt d’incendi forestal, segons informa la Direcció General del Medi Natural. A la resta de comarques el risc és moderat o baix.

Les comarques on el risc d’incendi forestal és alt són l’Alt Camp, l’Alt Empordà, l’Alt Penedès, l’Alt Urgell, l’Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Llobregat, el Baix Penedès,el Barcelonès, el Berguedà, la Cerdanya, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Maresme, la Noguera, el Pallars Jussà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Segarra, el Segrià, el Solsonès, el Tarragonès, la Terra Alta, l’Urgell i el Vallès Oriental, segons informa el Departament de Medi Ambient.

A la resta del territori dels Països Catalans no en disposem dades més concretes tot i que el risc d’incendi forestal a l’estiu és pressent a bona part dels boscos del nostre territori, especialment a les zones més seques.