Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

24 d’abril: gran acte independentista

Omplir el Palau Sant Jordi. És l’objectiu que s’han marcat l’ANC, l’AMI i Òmnium Cultural pel 24 d’abril, en un intent d’aixecar els ànims independentistes. Segons RAC1, les entitats de la societat civil es marquen les eleccions municipals del 24 de maig com a objectiu i l’acte a Montjuïc ha de mobilitzar els electors potencials de les forces sobiranistes. 

Redacció
Redacció 16/03/2015

La presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, espera que el full de ruta comú per les properes eleccions se signi a finals de març i que així l’esdeveniment sigui el primer punt de trobada de tots els sotasignats. En una entrevista a El Món a RAC1, ha dit que l’acte ha d’animar “moltíssim la gent a tornar a sortir al carrer”, tot i que no n’ha desgranat detalls. Només ha deixat clar que el preparen des d’abans de fer-se pública l’enquesta del CEO divendres passat. Sobre l’acord pel full de ruta, la líder independentista s’ha mostrat convençuda que la CUP també s’hi sumi, alhora que Unió al seu ritme al juny, i fins i tot una part d’Iniciativa.

Adéu de Forcadell i Vila d'Abadal

La del 24 d’abril al Palau Sant Jordi -amb capacitat d'unes 15.000 persones- serà l’última gran cita de Carme Forcadell com a presidenta de l’ANC, ja que durant el mes de maig deixarà el càrrec per obligació dels estatuts. La cara visible de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal, també abandonarà la presidència de l’entitat aquesta primavera, perquè després del 24-M ja no serà alcalde, requisit indispensable per liderar l’AMI.