Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

23 anys de presó per a un exmembre de Terra Lliure

Guillem Godó Blasco, membre de la desapareguda Terra Lliure va atemptar contra bancs, un edifici d’Hisenda i un repetidor de telefònica, tot a Barcelona. Les bombes que utilitzava per a fer els seus actes eren de fabricació casolana. Ara El Tribunal Suprem ha ampliat en dos anys la condemna.

Redacció 26/07/2007

El Tribunal Suprem ha elevat de 21 anys i mig a 23 la presó del ex membre de Terra Lliure Guillem Godó Blasco . Godó va ser condemnat per l’Audiència de Barcelona al maig de 2006 per la col·locació d’almenys deu bombes de fabricació casolana a entitats bancàries, un edifici d’Hisenda i un repetidor de telefonia d’aquesta ciutat. El Suprem, que admet en la seva sentència els recursos plantejats per la defensa i el Ministeri Fiscal, absol a Godó dels dos anys i sis mesos de presó que li van ser imposats per un delicte de danys consumats però li condemna a altres quatre per tinença i fabricació d’artefactes explosius.

De la mateixa manera, manté les condemnes d’onze anys de presó per cinc delictes de danys i altres vuit anys per lesions. L’Alt Tribunal accepta el recurs de cassació plantejat pel ministeri Fiscal en relació amb l’absolució de l’acusat del delicte de tinença i fabricació d’explosius i rebutja l’argument esgrimit en la sentència que Godó ja havia estat jutjat i condemnat anteriorment per aquest motiu. Segons el Suprem, aquest argument no és acceptable perquè la condemna precedent no era ferma, existia una ostensible separació temporal entre els dos fets en els quals l’acusat va comprar el material per a la fabricació d’artefactes explosius i queda acreditat que va utilitzar components distints en les dues accions. D’igual manera, accepta el recurs plantejat per la defensa de Godó pel que fa a un dels tres delictes de danys consumats pels quals va ser condemnat i li absol d’aquesta pena, al constatar que només va existir acusació per a dues d’ells.