Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

200 mossos demanen la dimissió de Saura

|

- Publicitat -

Anadón ha explicat que a més de la ‘mala gestió’, els mossos pateixen un ‘sentiment de desamparament’ perquè ‘no tenim el recolzament institucional per fer la nostra feina’. Ha explicat que al que havia de ser una concentració simbòlica s’hi han afegit més agents dels que preveien, en total, uns 200. Ha acusat Saura de no acceptar que amb el diàleg amb els sindicats la conselleria pot millorar i tenir una ‘posició monolítica’.

Durant la lectura del manifest han demanat a Saura que faci ‘un gir’ en la seva política de seguretat pública i informativa, i que deixi de donar-li l’esquena a un col·lectiu que ‘s’hauria de sentir dignament representat davant del seu conseller davant la societat’. Per això demanen ‘un esforç’ al conseller per afrontar les demandes del sindicat i entendre la idiosincràsia de la tasca policial.

Publicitat

Les demandes concretes del sindicat són la normalització informativa del departament i el recolzament institucional dels mossos que inclou assumir la defensa jurídica i mantenir la pressumpció d’innocència fins al final dels recursos judicials. També demanen el desbloqueig del projecte de la fundació privada de Mossos d’Esquadra, la modificació urgent de l’ordre sobre les remuneracions econòmiques associades a les medalles, la reglamentació de la llei sobre la conciliació de la vida familiar i professional i la reglamentació sobre riscos laborals específica pel col·lectiu.

Interior assegura que ja parla amb els sindicats

El Departament d’Interior explica en un comunicat que continuarà la seva política de millora constant del servei policial amb diàleg amb tots els sindicats. En resposta al sindicat SAP-UGT exposa que en dos anys ha pactat un augment de sou per als mossos, ha aprovat la segona activitat i una dotació econòmica per als agents que resultin incapacitats en accident de treball, ha invertit més de 200 milions d’euros en infraestructures policials, vehicles, vestuari i material per al cos i ha posat càmeres a les comissaries, que han fet disminuir les denúncies, entre d’altres millores policials.

Interior qualifica d”acció unilateral’ la concentració del sindicat SAP-UGT, de la qual s’han desmarcat els altres sindicats, exposa que no respon als processos oberts pel Departament de negociació ni afavoreix el diàleg conjunt ni la imatge corporativa del cos dels Mossos d’Esquadra. Explica que la ‘immensa majoria’ d’agents del cos de Mossos d’Esquadra valora l’èxit d’haver assolit, en dos anys reivindicacions històriques com la seva homologació salarial amb els altres cossos operatius de la Generalitat o la regulació de l’anomenada ‘segona activitat’ que, després de molts anys d’estar legalment prevista, ara que s’ha aprovat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut