Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

200.000 catalans desafavorits es beneficiaran de la nova llei de prestacions socials

|

- Publicitat -

El Govern ha aprovat el decret que desenvolupa la Llei de prestacions socials de caràcter econòmic, aprovada el juliol de l’any passat, i que determina el règim aplicable a la sol·licitud i la concessió de les prestacions socials de caràcter econòmic de dret subjectiu, i es concreten els requisits per al reconeixement del dret a les prestacions creades.

Publicitat

El desplegament de la Llei de prestacions socials de caràcter econòmic és una mesura de lluita contra la pobresa a Catalunya, que dóna resposta a les reivindicacions de col·lectius molt desafavorits que reclamen des de fa temps un augment de les rendes.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania serà l’encarregat de desplegar i executar aquest decret. En primer lloc es desenvoluparan les prestacions socials de caràcter econòmic de dret subjectiu i després es concretaran les condicions, els requisits i el procediment per a accedir-hi. Finalment, s’establirà la gestió orientada a l’atenció al ciutadà.

El Govern calcula que unes 200.000 persones es podrien beneficar d’aquest desplegament de la Llei de prestacions socials de caràcter econòmic. La inversió màxima prevista per atendre les diferents situacions personals de necessitat està compresa entre els 129 i els 180 milions d’euros.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió