Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

180 entitats donen suport al manifest de la Ciutat Europea de l’Esport de Lleida

Unes 180 entitats han donat suport al manifest de bones pràctiques de l’esport amb motiu del nomenament de Lleida com a Ciutat Europea de l’Esport 2008. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit l’acte de signatura del manifest a l’Auditori Enric Granados i ha anunciat la creació d’un premi d’assaig dedicat específicament a l’esport en el marc dels premis literaris de Lleida. Els encarregats de llegir el manifest ‘A Lleida, l’esport per a tothom’ han estat l’exatleta Lluís Garcia Paganini; el ciclista Sergi Escobar; la jugadora de Voleibol Nuria Benet; la jugadora escolar del Sant Jordi Agua Sytay; i Josep Lluís Campo, en representació d’Aspid.

Redacció
Redacció 29/01/2008

Federacions, clubs, centres educatius, associacions i empreses de diferents sectors s’han compromés mitjançant l’adhesió al manifest a adequar les seves actuacions als principis que es reflecteixen en el document. Uns principis encaminats a fer possible una pràctica esportiva ‘de qualitat i amb igualtat d’oportunitats per a tothom’, segons ha posat de relleu el tinent d’alcalde i regidor d’esports Txema Alonso.

Els actes que integraran la programació de la Ciutat Europea de l’Esport tenen com a eix vertebrador l’esport, la cultura, la societat i l’educació. Ros ha remarcat la voluntat de l’Ajuntament de ‘recobrir l’esport amb tota la seva presència a la societat i amb els valors que hi ha al darrera’.

Un nou premi d’assaig dedicat a l’esport als Premis Vallverdú

En el transcurs de l’acte l’alcalde de Lleida ha avançat alguns dels actes de l’any de la Ciutat Europa de l’Esport. Entre ells destaca la creació d’un premi d’assaig dedicat específicament a l’esport.

Una festa al pavelló Barris Nord el pròxim 16 de febrer serà el tret de sortida d’un any en què se celebraran les 50 hores d’Esport, una partit entre la selecció catalana de Rugby i la de Perpinyà, una exposició de Fotografies esportives fetes per professionals lleidatans, un festival sobre Cinema i Esport, l’edició d’una Banqueta dedicada a l’esport lleidatà, les jornades sobre Esport i Salut, unes jornades de treball sobre periodisme esportiu i el Simposi d’Infància Societat i Esport, entre d’altres. També portaran a Lleida una mostra de la col·lecció artística propietat del Consejo Superior de Deportes.

Lleida és Ciutat Europea de l’Esport 2008 juntament amb Rimini, Leicester i Innsbruck. Aquesta designació, promoguda per l’Associació Ciutat Europea de l’Esport (ACES), premia el concepte d’esport per a tothom.