Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

18 i 26 d’agost, vaga del personal de terra dels aeroports

Els sindicats CCOO, UGT i USO han convocat una vaga pels treballadors de terra dels aeroports de tot l’estat espanyol els pròxims 18 i 26 d’agost, segons han confirmat a l’ACN fonts d’Aena. Està previst que, si sindicat i patronal no arriben a un acord sobre els serveis mínims, les aturades durin 24 hores. Un dels motius de la protesta és la denúncia dels presumptes incompliments del conveni de treballadors de l’empresa de ‘handling’ de càrrega WFS. No obstant això, la convocatòria s’estén a totes les empreses que duen a terme aquesta activitat. La primera aturada coincideix amb l’arribada del Papa a Madrid.

Redacció
Redacció 08/08/2011

Segons han expressat els sindicats en una nota de premsa, l’objectiu d’aquesta protesta serà denunciar ‘l’incompliment del conveni col·lectiu del sector, per l’activitat permissiva del Ministeri de Foment, a través d’Aena i Aena Aeroports, i per la política economicista del departament que dirigeix José Blanco en relació amb les concessions d’aquest important servei aeroportuari’.

Els sindicats diuen que la protesta respon a la ‘no resposta’ per part d’Aena a les demandes dels sindicats. L’aturada està dirigida a totes les empreses i entitats de treballadors del sector que tinguin com a una de les seves activitats -encara que sigui compartida amb altre- en la prestació de serveis de ‘handling’.