Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

170 passatgers penjats del cremallera de Montserrat

Una avaria en els frens del cremallera de Montserrat obliga a evacuar a 170 passatgers El maquinista ha parat la màquina al sentir olor a cremat i veure com el comboi emetia una lleu fumarada. Segons ha informat una portaveu dels Bombers de la Generalitat, els fets han succeït cap a les 16.20 hores de la tarda del dimarts, quan el cremallera ha sortit del monestir en adreça cap a Monistrol de Montserrat, trajecte que dura uns quinze minuts.

Redacció 01/11/2007

Una errada tècnica al sistema de frens del cremallera de Montserrat, que ha provocat una lleu fumarada, ha obligat a evacuar als 170 passatgers que baixaven del monestir cap a Monistrol de Montserrat (Barcelona), sense que es produïssin incidències d’importància.

Superats els primers 800 metres, quan el cremallera ja havia superat el túnel de l’Apòstol, el conductor ha parat el comboi perquè havia una forta olor a cremat i, a més, sortia fum del sistema de frens, que s’havia avariat. Després d’usar l’extintor per a reduir el fum, el conductor ha avisat a la central, que ha activat un segon comboi per a efectuar l’evacuació dels 170 passatgers, que s’ha portat a terme amb l’ajuda dels bombers de la Generalitat per a evitar incidents.