Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

13.500 alumnes matriculats a català a la Catalunya Nord

Dotze anys de col·laboració donen per molt. Tan és així que el rectorat d’acadèmia i l’Aplec han institucionalitzat la seva bona relació a través d’un conveni signat per ambdues parts. Aprofitant l’ocasió també es va presentar la 10ena edició de l’escola d’estiu. En total a Catalunya-nord, hi ha actualment 13.500 alumnes de català als liceus.

Redacció 12/07/2007

Durant més de 12 anys el rectorat d’acadèmia i l’Associació per l’Ensenyament del Català (APLEC)  han mantingut una relació estreta de col·laboració. El dimarts passat, però, en els locals de l’Institut Jean Vigo de Perpinyà, es va institucionalitzar aquesta relació mitjançant un conveni signat. Aprofitant l’ocasió també es va presentar la 10a edició de l’escola d’estiu. En total a Catalunya-Nord, hi ha actualment 13.500 alumnes de català als liceus.

Els signants han estat per part de l’APLEC Miquela Valls, i per part del rectorat l’inspector d’acadèmia Robert Clarimon. També estava present el director del CDDP (Consell Departamental de Documentació pedagògica) Yvan Bassou, que va posar el punt en la importància d’aquesta escola d’estiu, quatre jornades que, troba cada vegada més èxit amb el centenar de professors presents en cada edició fora de temps escolar. El Pol de Recurs per a l’Ensenyament del Català (PREC) dirigit per Ayats Montserrat orienta el seu treball al voltant de dos tipus de formació. L’aprenentatge del català per als professors que el desitgen (nivell 1 i 2) i un enfocament més didàctic, més pedagògic al voltant d’activitats culturals, de teatre i d’intercanvi.