Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

12 detinguts a Catalunya en una operació contra el terrorisme islamista

|

- Publicitat -

Segons Interior els detinguts són, majoritàriament, de nacionalitat marroquina, i haurien fet tasques de reclutament de mujahidins per enviar-los a zones de conflicte com l’Iraq o l’Afganistan. De moment, no consta que en els registres s’hagin trobat armes ni explosius, però sí que s’hi ha intervingut material informàtic.

Publicitat

L’operació, que ha estat realitzada a instàncies del jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, l’han executat membres de la Brigada d’Informació de la Policia de Barcelona amb la col·laboració de la Comissaria General d’Informació del CNP a Madrid.

A més dels dotze detinguts a Catalunya n’hi ha dos més a Aranjuez i un a Màlaga. Fonts policials han assenyalat a l’ACN que en les pròximes hores es prendrà declaració dels detinguts i es practicaran les identificacions per determinar-ne la nacionalitat.

L’imam de Santa Coloma, implicat

Entre els detinguts en l’operació contra els terroristes islamistes hi ha l’imam de Santa Coloma de Gramenet i president de l’Associació Amic a Badalona, segons fonts de l’ajuntament de Badalona. Es tracta de T. C., nascut el 1968 a Old Ali Larache (el Marroc).

L’imam de Santa Coloma ja va ser detingut l’any 2005 per pertinença a organització terrorista però va ser posat en llibertat sense càrrecs.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió