Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

11S2015: (Vídeo) Omplim la Meridiana. Posem la primera pedra d’un nou país

Lleida (ACN).- L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha donat el tret de sortida a l'Assemblea General Ordinària 2015 que, davant més de 3.000 persones, ha de servir per fixar el full de ruta de l'entitat per afrontar els pròxims mesos, amb l'horitzó de les eleccions municipals del 24 de maig i les eleccions al Parlament del 27 de setembre. En l'obertura de l'assembla, l'alcalde amfitrió, Àngel Ros, ha rebut una forta xiulada del públic assistent al pavelló Barris Nord de Lleida. Davant l'escridassada, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha pujat a l'escenari per demanar pau: “Si som demòcrates, respectem totes les idees. A la Catalunya que volem construir hi ha de cabre tothom, pensi el que pensi”.

Redacció
Redacció 12/04/2015

Lleida (ACN).- L'Assemblea General de l'ANC ha donat a conèixer alguns detalls dels actes de la Diada de l'Onze de Setembre, que enguany coincideix amb l'inici de la campanya electoral del 27-S. Després de tres jornades històriques, els anys 2012, 2013 i 2014, l'ANC convoca una gran mobilització a l'avinguda Meridiana de Barcelona, de la qual encara no han transcendit tots els detalls. El que sí es coneix és que l'organització dividirà l'avinguda en 135 trams, tants com escons té el Parlament de Catalunya: “La Meridiana serà el carrer Major de la República Catalana. Obrirem la Meridiana i farem baixar tots els anhels del nostre poble fins al Parlament”, ha explicat Josep Sabaté, membre del Secretariat Nacional.

L’ANC pateix una inspecció d’hisenda de caire polític des del mes d’octubre

Una inspecció que no compleix les normes bàsiques d’una inspecció d’hisenda normal, una inspecció controlada i dirigida des de les altes instàncies del ministeri, amb un clar contingut polític. Malgrat les nombroses citacions rebudes i les informacions lliurades, inspecció d’hisenda no vol tancar l’expedient i amenaça amb acusacions de delicte fiscal.

Quedarà confirmat que el proper #11S omplirem la Meridiana?

El punt més esperat de l'Assemblea de l'ANC serà al tancament de la jornada, quan s'anunciï l'acte previst per al pròxim l'11 de setembre. Després de la gran manifestació de la Diada de 2012, la Via Catalana de 2013 i la V de 2014, enguany es preveu un gran acte a l'avinguda Meridiana de Barcelona, del qual es donaran es donaran els detalls durant l'Assemblea.

El proper mes de maig quedarà conformada la nova junta de l’ANC

Al llarg de la jornada, l'ANC preveu també engegar el procés electoral per escollir els membres del Secretariat Nacional, aprovar l'informe de gestió del darrer any, validar els comptes i aprovar el pressupost per al pròxim exercici. L'acte és obert al públic i reuneix més de 3.000 persones al pavelló Barris Nord.

Ros, escridassat, Lleida encara no forma part de l’AMI

L'Assemblea General de l'ANC reuneix diverses personalitats polítiques de diferents partits i entitats, així com persones del món de la cultura. El primer en deixar-se veure ha estat l'alcalde de Lleida, èl socialista Àngel Ros, que com a alcalde amfitrió de la trobada ha fet el discurs d'obertura.