Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

10Mil a Brussel·les demana un referèndum sobre l’autodeterminació

10Mil a Brussel·les ha anunciat avui que prepara una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè el Parlament convoqui un referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya. La intenció és demanar que la Cambra obri un debat sobre aquest dret i que, tot seguit, es convoqui el referèndum, previst per al 12 de setembre de 2010. L’organització espera que aquesta sigui la ILP amb ‘més suport de la història’. Asseguren, a més, que tenen el suport de com a mínim cinc partits polítics ‘els que inclouen al seu ideari el dret d’autodeterminació, és a dir, Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Unió Democràtica (UD) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)’. Aquesta proposta dóna continuïtat a les activitats de 10Mil a Brussel·les més enllà de la manifestació prevista per a aquest dissabte.

Redacció
Redacció 03/03/2009

Segons els organitzadors, es tracta d’un ‘acte de sobirania’ pel qual els representants del poble i els ciutadans decideixen el futur del seu país, motiu pel qual ‘el plantejament és radicalment democràtic’.

La campanya ha estat presentada aquest dimarts i ha nascut en paral·lel a la manifestació de dissabte a la capital belga, que té l’objectiu de reunir 10.000 catalans. Segons ha explicat Enric Canela, la iniciativa legislativa popular, juntament amb la concentració a Brussel·les, haurien de servir per que la classe política catalana prengui en consideració la nostra importància com a plataforma, ‘a banda del fet que a la capital d’Europa coneguin el fet nacional català’.