Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

1-D: Nadal diu que el més important d’aquest dissabte és la recuperació del servei de Rodalies

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assegurat que el més important d’aquest darrer dissabte era la recuperació del servei de Rodalies, restant importància als 700.000 catalans que assistiren a la manifestació pel Dret a Decidir, una mobilització on el seu partit, el PSC, no va participar. L’expresident Pasqual Maragall, antic cap de Nadal, si que va manifestar-se a títol personal.

Redacció
Redacció 03/12/2007

Sobre la manifestació d’aquest dissabte a la tarda pel dret a decidir sobre les infraestructures, Nadal ha dit que ‘no es demana res diferent del que diu l’estatut’ i que l’important és que tots els ciutadans, ‘tant els que es manifesten com els que no’, sàpiguen que ‘el Govern vol fer una gestió de proximitat, i gestionar els serveis dels catalans i catalanes’. Nadal ha insistit que el Govern treballarà pel traspàs de les competències en les Rodalies, el traspàs de les competències en determinats aeroports, també per una participació ‘decisiva’ en l’aeroport de Barcelona i, en general, ‘més i millors’ inversions de l’estat a Catalunya.

El conseller Nadal ha insistit que ‘el més important d’avui és el restabliment del servei de Rodalies’, després de ’40 dies de paciència i sacrifici de la gent i capacitat d’aguantar’. Per Nadal, dilluns les línies ferroviàries de Rodalies han de començar ‘amb plenitud perquè la gent pugui recuperar la confiança’.

Amb tot, Nadal ha recordat que encara ‘queden dues coses molt importants’. Per una banda, el restabliment dels FGC, que s’espera per finals de febrer, i ‘més inversió’ perquè les Rodalies es puguin considerar ‘normalitzades’. Pel conseller, cal ‘confiar en el futur’ i en que l’estat es comprometi en la nova línia ferroviària Cornellà-Castelldefels, i també en la nova línia orbital. A més, Nadal ha manifestat que és el moment que l’estat faci ‘un pas endavant i es comprometi amb Catalunya a gastar tots els diners que disposa l’estatut’.