Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

1-D: Hereu diu que totes les administracions han ‘captat’ el missatge de la manifestació pel dret a decidir de dissabte

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit que ‘a tots els nivells’, en referència a l’estat espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament, ‘tothom ja ha captat el missatge’ de la manifestació de dissabte. Segons l’alcalde, la mobilització dels ciutadans reforça la necessitat d’invertir i elaborar un pla de Rodalies, i seguir treballant en el desenvolupament de l’Estatut. Hereu ha destacat que ‘són línies d’actuació sobre les que a mi em sembla que ja s’hi està treballant’, però la manifestació ‘anima a seguir aprofundint i aconseguir resultats en aquest camp’.

Redacció
Redacció 03/12/2007

L’alcalde ha fet aquestes declaracions després de presidir una sessió de treball de Promoció Econòmica a l’edifici Barcelona Activa que ha reunit agents econòmics de la ciutat, als qui ha demanat consens a l’hora de planificar el desenvolupament econòmic de Barcelona.

Hereu ha explicat que ‘la gestió d’infraestructures des de la proximitat és un principi desitjable reconegut per l’Estatut’, que s’anirà ‘aconseguint’ amb el seu desenvolupament. Així mateix, ha explicat que s’està treballant perquè les infraestructures i la seva gestió puguin estar ‘més a prop de la realitat a la qual serveixen’. Hereu considera que en aquest sentit ‘comença a haver-hi un canvi de tendència’ i s’ha mostrat convençut que ‘anirem a una etapa on les infraestructures creixeran més d’acord amb el creixement que té Catalunya des del punt de vista social i econòmic’. A més, ha remarcat que ‘això no és el que ha passat els últims quinze anys’ i, per tant, la manifestació ‘expressa la insatisfacció per l’evolució dels últims anys, insatisfacció que jo també comparteixo’.

L’alcalde ha volgut expressar el seu ‘respecte’ a la manifestació, ‘d’aquesta com de qualsevol’, perquè ‘va ser prou nodrida i, a més, va funcionar des d’un punt de vista del comportament, va ser una manifestació cívica, correcte i ben organitzada’. Hereu ha reconegut que ‘els governants i els polítics n’hem de prendre bona nota de tots els missatges’ que expressen els ciutadans i de ‘l’aspecte ciutadà de la manifestació’, l’alcalde ha dit que ‘en prenem bona nota i ho respectem’.

L’alcalde s’ha reunit aquest matí amb diferents agents econòmics per impulsar els projectes de futur de la ciutat. La sessió ha reunit representants del port, el Consorci de la Zona Franca, la Fira, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’aeroport a més d’organitzacions empresarials, sindicats, associacions, universitats i escoles de negocis. La sessió, que se celebra a l’edifici de Barcelona Activa té com a objectiu l’intercanvi d’informació per reforçar la coordinació entre totes les plataformes de potenciació de l’economia barcelonina.