Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

1-D: Duran creu que a la manifestació hi havia “un poble al carrer, sense president”

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest diumenge, un dia després de la manifestació de la Plataforma pel Dret de Decidir, que mentre la gent estava al carrer el president de la Generalitat, José Montilla, estava a casa. ‘Ahir hi havia un poble al carrer, sense president’, ha sentenciat el líder d’Unió. Duran ha declarat que l’expresident Pasqual Maragall va estar a l”altura de les circumstàncies’ participant a la protesta i ha demanat al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que prengui nota.

Redacció 02/12/2007

Duran i Lleida ha qualificat ‘d’èxit’ la manifestació d’ahir a Barcelona on, segons l’organització, s’hi van reunir 700.000 persones, i, segons la policia, 200.000. ‘Hi havia gent amb un objectiu, que podien estar cridant independència, però va ser una manifestació pacífica’, ha assenyalat Duran, que ha afegit que la marxa ‘va ser l’expressió d’un únic crit i és que volem que ens tractin d’una altra manera’. ‘Ja n’hi ha prou de com ens estan tractant’, ha sentenciat.

El líder d’Unió ha criticat les ‘absències’ i ha considerat normal que el PPC no hi participés. ‘Però costa d’entendre’, ha dit, ‘l’absència del PSC’. Duran ha definit com un ‘error’ l’actitud dels socialistes catalans per ‘no estar presents al costat del poble de Catalunya que manifestava de forma pacífica el desig que s’acabés el que està passant en Rodalies i no només de cara al restabliment de les línies actuals sinó també amb vista al futur’.

En aquest sentit, ha reclamat al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ‘prengui nota’ de la manifestació i ha indicat que ‘no es pot continuar enganyant el poble de Catalunya, ni tractar-lo amb l’arrogància amb què ho està fent el govern espanyol i que faci efectiva la transferència que diu que vol fer en matèria de ferrocarrils’. Duran ha criticat el president espanyol i li ha demanat que expliqui als ciutadans que no hi ha ni un sol euro als Pressupostos estatals per a aquesta transferència.

Duran ha fet referència a la presència de l’expresident Pasqual Maragall a la protesta i ha destacat que ‘es va mostrar dignament i va estar on calia estar; qui no va estar al seu lloc va ser el PSC i el PP’. Acte seguit ha criticat l’absència del president Montilla. ‘Ahir, al carrer, hi havia un poble sense president i això és el pitjor que li pot passar al país’, ha declarat Duran, que també ha criticat els altres socis del Govern d’Entesa. ‘És curiós que la gent al carrer reclamés més poder pel president Montilla i aquest estava tancat a casa’, ha sentenciat.