Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

1.500 enganxines del CAT apareixen a les bicis del servei Bicing

Els JNC han trobat una segona utilitat al Bicing. Aquest servei, utilitzat per molts turistes, va aparèixer el matí de dimecres amb el distintiu CAT, que pretén simular que Catalunya és un país europeu i que no s’engloba dins la E d’Espanya. L’acció és una “reivindicació catalanista” i s’ha fet de manera simultània a les 107 estacions que el Bicing té repartides pel centre de la capital catalana. directe!cat us ofereix el vídeo en exclusiva.

Redacció
Redacció 02/08/2007

Un grup de joves que pertanyen als Joves Nacionalistes de Catalunya (JNC) han enganxat aquesta passada matinada adhesius amb el logo “CAT” a 1.500 bicicletes del Bicing de Barcelona, el servei de lloguer de bicis de l’Ajuntament de la capital catalana que funciona des de principis d’aquest any.

Arran d’aquesta actuació organitzada les bicicletes van ser “marcades” amb l’adhesiu al parafang posterior, com si fos una matrícula europea. Les bicis són propietat de l’empresa de l’Ajuntament Barcelona de Serveis Municipals (BSMSA).

Aquests adhesius reivindicatius, iguals a les que porten alguns automòbils, són de color blau i verticals, amb les estrelles de la bandera de la Unió Europea i a sota, la paraula “CAT” escrita en lletres blanques, imitant així la part esquerra de les matrícules homologades dels diferents països de la UE.

Aquesta acció ha significat que, durant el dia d’avui, aquest adhesiu reivindicativa lluís en gran part del parc de bicicletes del Bicing. Fonts de l’Ajuntament han explicat que desconeixien l’actuació i no han pogut concretar si aquests adhesius seran retirats pròximament.

Per veure com s’ho han fet, els JNC han penjat un vídeo de l’acció. Els joves amb precaució s’esperen a que els vehicles del Bicing es retirin per amb rapidesa i discreció, col•locar les enganxines a les bicis sense ser descoberts. directe!cat aquí us l’ofereix: