Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

1,2 milions d’euros per als joves que vulguin crear una empresa

La Generalitat de Catalunya vetlla per als seus joves i vol que aquests no perdin l’empenta que els caracteritza. Així, ha anunciat que avalarà crèdits per un import global d’1,2 milions d’euros als joves que creïn la seva pròpia empresa. Aquests crèdits tenen com a objectiu que els joves emprenedors cobreixin les despeses derivades de la posada en marxa d’un projecte nou o, excepcionalment, l’ampliació d’un ja creat.

Redacció
Redacció 26/07/2007

La Generalitat de Catalunya està disposada a desembutxacar-se un bona xifra per tal que els joves catalans puguin formar una empresa amb més facilitat. De fet, directe!cat us va informar fa uns dies que l’empresariat català ho tindrà molt més fàcil a l’hora de crear una empresa des del punt de vista burocràtic. Doncs ara, segons un comunicat del govern català, aquestes ajudes permetran els joves d’entre 18 i 35 anys que hagin residit a Catalunya els últims dos anys obtenir crèdits amb unes condicions avantatjoses respecte a les existents al mercat.

El departament d’Economia i Finances aportarà 1,2 milions d’euros com provisió dels avals que la societat de garantia recíproca Avalis concedirà als emprenedors, import que representa un 3% del total de l’aval, mentre que els beneficiaris hauran d’aportar només un 1% addicional.

El paquet d’ajudes per a joves s’emmarca en el Programa de Crèdits d’Emancipació renovat el maig passat, programa amb el qual ja s’han concedit crèdits per un valor de 26,4 milions d’euros per facilitar l’accés a l’habitatge i la millora de formació.