Dimecres, 24 de Juliol de 2019 - Edició 363
La República

Dinamarca: potència espermàtica mundial

El banc d’esperma Cryos International, amb seu a Dinamarca, destaca el país nòrdic com a potència l’exportadora de semen al món. Cryos compta amb una cartera de clients de més […]

Redacció
Redacció 10/10/2009

El banc d’esperma Cryos International, amb seu a Dinamarca, destaca el país nòrdic com a potència l’exportadora de semen al món. Cryos compta amb una cartera de clients de més de 60 països, entre els quals es troben també l’Argentina i el Brasil.

Cryos International és considerat el banc de semen més gran del món i compta amb més de 65.000 ml d’esperma, és a dir, 65 litres de líquid seminal.
Segons l’agència britànica BBC, aquest mateix banc d’esperma compta amb semen de quasi 500 clíniques de fertilització de tot el món. El director de Cryos Dinamarca, Ole Schou, destaca que reben moltes donacions d’esperma i, que és per aquest motiu que, en poden exportar.

El banc de semen Cryos International paga als seus clients 20 dòlars aproximadament per cada donació, però aquesta és una quantitat que pot variar a l’alça o a la baixa depenent de la qualitat i el volum de la mostra donada. Alemanya, França, Grècia, Suècia i Espanya figuren a la llista de països on aquesta mateixa organització internacional ha exportat mostres de semen.

El director del centre danès també ha explicat que uns 20.000 nens de tot el món han nascut gràcies a les exportacions daneses d’esperma. No obstant, Roberto Coco, director de Fecunditas (Argentina), ha destacat que una de les preocupacions dels qui treballen en tècniques de reproducció assistida és que l’esperma d’un donant pugui ser utilitzat en més d’una inseminació dins d’una mateixa àrea geogràfica. Aquest risc suposa que els fills que hagi pogut generar un mateix donant puguin trobar-se en un futur. Aquesta possibilitat es veu reduïda quan la mostra espermàtica s’obté de països estrangers com les que s’encarrega de distribuir el banc d’esperma Cryos International.

Segons la BBC, alguns analistes han assenyalat que les exportacions d’esperma danès estan propagant la genètica caucàsica, és a dir, persones de pell blanca, rosses i amb ulls blaus. L’apunt negatiu de tot això és que aquesta propagació de semen nòrdic pot fer que aquestes característiques genètiques racials dominin i evitin, en un futur no tant llunyà, la diversitat cultural que emergeix a la nostra societat actual.

Miriam Noguera
Periodista d’Invitro TV

Relacionats