Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

La CUP Barcelona, sobre el compromís de Maragall: “No podem oblidar que heu renunciat a governar la Generalitat”

La CUP Capgirem Barcelona ha contestat a la carta de compromís que va enviar l’alcaldable Ernest Maragall fa dues setmanes a la resta de candidatures republicanes. La formació anticapitalista, en […]

Marina Almansa
Marina Almansa 25/04/2019
Pla mig de la cap de llista de la CUP a les eleccions municipals de Barcelona, Anna Saliente, durant la presentació de la llista, el 4 d'abril del 2019. (Horitzontal)

La CUP Capgirem Barcelona ha contestat a la carta de compromís que va enviar l’alcaldable Ernest Maragall fa dues setmanes a la resta de candidatures republicanes. La formació anticapitalista, en un comunicat, assegura que la majoria independentista de la Generalitat “ni actua ni governa” i que han “renunciat a governar la Generalitat”. És amb tot, que la CUP veu poc fiable el republicanisme d’ERC en aquest sentit i prioritza “parlar del model de ciutat” reivindicant el mandat de l’1-O i el 3-O.

La lluita antirepressiva ha de passar per la ciutat de Barcelona, segons la candidatura encapçalada per Anna Saliente, però s’ha de posar al capdavant “un model social” que contraposi el que les candidatures independentistes “no han sabut combatre”. És per això que els anticapitalistes presenten un seguit d’onze propostes que demanen “consensos basats en pràctiques democràtiques molt fonamentals” mentre apel·len a les altres candidatures republicanes a sumar-s’hi.

Entre aquests punts, s’hi troben impulsar Barcelona “com a agent actiu per a la ruptura amb l’estat”, reivindicar “l’esperit desobedient de l’1 d’octubre al centre de l’acció política”, exigir la llibertat immediata de presos i preses polítiques i el retorn de les exiliades i construir “un mur de contenció contra el feixisme”.

 

Relacionats