Diumenge, 22 de Setembre de 2019 - Edició 423
La República

Cruz, sobre l’acusació de plagi del diari ABC: “No tot val en política”

ACN Madrid.-El president del Senat, Manuel Cruz, ha reaccionat a l’acusació de plagi que el diari ABC ha situat en portada aquest dimarts. En declaracions a la cambra alta, Cruz […]

Avatar
Agències 10/09/2019

ACN Madrid.-El president del Senat, Manuel Cruz, ha reaccionat a l’acusació de plagi que el diari ABC ha situat en portada aquest dimarts. En declaracions a la cambra alta, Cruz ha ratificat el comunicat que ha difós el seu equip on nega de manera categòrica les acusacions, i ha assegurat que “venim a treballar en favor de la dignitat les institucions” i que “no tot val en política”. El diari ABC ha acusat aquest dimarts el president del Senat, Manuel Cruz, d’haver plagiat nou autors al seu manual de “Filosofia contemporània” que va publicar el 2002 i va reeditar el 2010.

Segons el diari espanyol, Cruz, que és catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona des del 1986, va “copiar i enganxar paràgrafs complets de manuals i altres obres de filòsofs de reconegut prestigi sense citar ni posar entre cometes”. “Hi ha un mínim de quinze plagis clars i directes”, diu el rotatiu espanyol, que apunta que els autors plagiats serien, entre altres, José María Mardones i Nicanor Asúa.El comunicat de l’equip de Cruz nega taxativament el plagi i defensa el prestigi professional del president del Senat, “un catedràtic rigorós i un autor prolífic i reconegut” que “ha escrit 34 llibres, a més de nombroses publicacions acadèmiques i de pensament”. Segons els socialistes “la seva qualitat docent i investigadora a la càtedra de Filosofia Contemporània de la UB ha quedat acreditada al llarg d’una carrera de tres dècades”. Els socialistes, que recorden els premis que Cruz ha obtingut per les seves publicacions asseguren que “és fals que hagi comès plagi”. “El que publica el diari ABC es refereix a coincidències mínimes entre comentaristes que han llegit i treballat sobre un mateix autor. És a dir, coincidències en afirmacions sobradament conegudes entre especialistes perquè parlen de les mateixes obres i dels mateixos autos clàssics”.

Relacionats