Dimecres, 21 d'Agost de 2019 - Edició 391
La República

Coscubiela acusa el govern de practicar la xenofòbia social

Coscubiela s’ha mostrat complagut aquesta tarda en roda de premsa que el seu partit participi activament en la comissió de Procés Constituent, i ha volgut cridar l’atenció titllant de “xenofòbia social” el requisit de saber català per accedir a la renda mínima d’inserció. El dirigent de CSQEP ha volgut tirar pilotes fora amb la crisi interna que pateix el seu partit, però la premsa ha estat punyent en la crítica.

Redacció
Redacció 26/01/2016

La crisi interna de CSQEP

“Iniciativa fa i desfà” és el que els diputats de Podemos dins la confluència d’esquerres opinen de la seva convivència amb ICV en el sí de CSQEP. La formació ha enviat una carta interna als seus on es queixa de l’excessiu protagonisme d’ICV en la coalició. El malestar que s’està coent i les exigències de presència dels de Podemos estan tensionant la formació, però Coscubiela ha volgut tirar pilotes fora dient que “es tracta d’un grup jove, però ideològicament molt cohesionat”. Pel diputat, “es tracta d’una situació normal en moltes formacions”. Coscubiela sí que ha especificat que aquests no han estat els termes amb els que s’han expressat els representants de Podemos en el sí del grup parlamentari.

El govern practica la “xenofòbia social”

Totes les preguntes que s’han realitzat al diputat ecosocialista han anat en la línia de preguntar sobre la crisi interna. Coscubiela ha llençat pilotes fora i s’ha mostrat flexible en la solució del conflicte. Potser per desviar l’atenció ha mostrat el seu rebuig enèrgic amb la decisió que ha pres el govern de demanar el català com a requisit per accedir a la renda mínima d’inserció social. El diputat de CSQEP ha dit que demanarà al president Puigdemont que desautoritzi la decisió de la consellera Dolors Bassa i ha titllat la mesura de “xenofòbia social” diverses vegades. Eva Granados, del PSC, també ha criticat la decisió del govern català dient que “estan posant traves a la constitució d'aquesta comissió, i ara posen sobre la taula altres criteris que no són estrictament econòmics per accedir a aquesta renda”.

La implicació en la comissió de Procés Constituent

Joan Coscubiela ha anunciat que CSQEP s’implicarà profundament a la comissió del Procés Constituent. El diputat de la formació on s’inclou ICV i Podemos, actualment en una disputa interna, ha explicat que a més té una especial debilitat per la presidenta de la comissió, Muriel Casals, amb qui diu que ha compartit moltes vivències de lluita. Coscubiela ha volgut remarcar que situaran “els termes de l’emergència social com a element central de la seva activitat parlamentària”.

Relacionats