Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

Compromís neutralitza l’odi de la ultradreta espanyolista a Dani Mateo

L’última setmana ha estat marcada per la polèmica engegada per la ultradreta espanyola en criticar a Dani Mateo el fet que s’hagués eixugat els mocs del nas amb la bandera […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 09/11/2018
Dani Mateo / Wikipedia

L’última setmana ha estat marcada per la polèmica engegada per la ultradreta espanyola en criticar a Dani Mateo el fet que s’hagués eixugat els mocs del nas amb la bandera del Reino d’Espanya. A partir d’aquest gag fet al programa El Intermedio, els auto-nomenats patriotes espanyols no han cessat els atacs contra l’humorista Dani Mateo.

Els atacs no s’han limitat a les xarxes socials. El dia 23 i 24 d’aquest mes, el còmic tenia preparat l’espectacle Nunca os olvidaremos al Teatre Olympia de València, però el sindicat España 2000 no va tardar en convocar manifestacions davant del teatre per evitar la seva representació. “L’ultratge a la bandera no pot sortir gratis”. El teatre davant d’aquests fets i tement una escalada de la violència i crispació, ha declarat a Europa Press que “de vegades és millor perdre” i tot invocant a Karl Popper; reivindiquen el dret a no tolerar els intolerants. Davant d’aquestes sèries de decisions, l’Ajuntament de València ha decidit prendre part en l’assumpte.

Joan Ribó, alcalde de la ciutat del Túria, ha obert les portes del Palau de la Música per tal d’acollir l’espectacle i fer-lo gratuït pels espectadors que si volen acostar. Ho ha fet a través de la plataforma Twitter. El batlle ha convidat personalment l’artista a actuar-hi, cosa que ha emocionat l’humorista. Dani Mateo actuarà llavors al Palau de la Música el pròxim dia 23 i 24 de novembre. Ribó ha declarat en una piulada: “Mentre jo siga alcalde, sempre garantirà els drets i llibertats; en definitiva, la democràcia”.

Relacionats