Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

Budó: “Qui se senti exclòs d’aquesta Diada és perquè decideix autoexcloure’s”

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha volgut sortir al pas de les crítiques que el constitucionalisme ha llençat per la temàtica i el contingut dels […]

Avatar
Agències 10/09/2019

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha volgut sortir al pas de les crítiques que el constitucionalisme ha llençat per la temàtica i el contingut dels actes institucionals de la Diada de Catalunya d’aquest any. Després que Cs, PSC i PPC hagin anunciat que no assistiran als esdeveniments que organitza el Govern per considerar que tenen un biaix independentista, Budó ha negat la major i ha afirmat que “qui se sent exclòs dels actes és perquè decideix autoexcloure’s”. “S’ha convidat a tothom, els actes no exclouen ningú. L’acte institucional de la Diada commemora el centenari de Brossa i de la vaga d ela Canadenca; el 80è aniversari de l’exili de la guerra civil; homenatja Neus Català; i recorda els refugiats i exiliats de tots els temps. El símbol, a més, és una maleta, no una estelada. No s’exclou ningú”, ha defensat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

Tot i les crítiques rebudes, Budó manté el caràcter transversal de la Diada i els actes institucionals, i per això ha fet una crida a “participar massivament i amb el civisme de sempre” en els esdeveniments que commemoren l’Onze de Setembre.Pel que fa als membres del Govern, a més, han confirmat que assistiran també a la manifestació de l’ANC durant la tarda d’aquest dimecres. Les condicions que l’Assemblea ha posat aquest any no reservant espai per als polítics i les institucions ha fet, però, que no puguin estar a primera fila com altres anys. És per això que Budó ha explicat que el president i els consellers “hi seran però cadascú amb qui cregui oportú; uns amb la família i altres amb els partits”.

Relacionats