Diumenge, 25 d'Agost de 2019 - Edició 395
La República

Borrell sobre “desinfectar” Catalunya: “No agrada? Doncs que es digui netejar”

Josep Borrell no amaga la seva fòbia al moviment republicà, ni tan sols ara que és al Gobierno. El ministre d’Afers Exteriors, en una entrevista a La Vanguardia, considera que […]

Joan Solé
Joan Solé 10/10/2018
El ministre socialista, Josep Borrell, en una imatge d'arxiu

Josep Borrell no amaga la seva fòbia al moviment republicà, ni tan sols ara que és al Gobierno. El ministre d’Afers Exteriors, en una entrevista a La Vanguardia, considera que les seves declaracions “no van ser especialment dures” sinó, afegeix, “sinceres” com la de “desinfectar “Catalunya: “La societat catalana està profundament ferida, i les ferides s’han de curar, i abans de curar s’han de desinfectar. Si la paraula infectar no agrada, li direm netejar”.

Catalunya guanya el missatge exterior

Segons Borrell la batalla de la imatge internacional l’està guanyant Catalunya, “el meu ministeri està fent un esforç de cara a l’exterior, on s’ha emmetzinat amb el discurs de l’Espanya repressora que ens roba…”. Afegeix, que les imatges de la repressió policial de l’1-O han afectat “sens dubte”, com també el fet que hi hagi responsables polítics en presó preventiva: “no contribueix a calmar la situació”.

Es vanta de la ingenuïtat dels líders republicans

El ministre no es vol mullar sobre si els presos i preses polítics i els membres a l’exili van concórrer en un delicte de rebel·lió, “no em posaré en el lloc del jutge”, però matisa, “és evident que no van mesurar bé les conseqüències dels seus actes. Què es pensaven que passaria? Jo no sóc jutge, però alguna conseqüència judicial havia de tenir, tot això. O es pensaven que un podia declarar la independència d’una part del territori i anar-se’n de cap de setmana?”.

Relacionats