Diumenge, 25 d'Agost de 2019 - Edició 395
La República

Borrell prohibeix la presència de Torra a la Unió per la Mediterrània per no “malparlar” de la marca Espanya

Josep Borrell ha reconegut que el Gobierno ha vetat la presència de Quim Torra a la reunió de la Unió de la Mediterrània que se celebra aquesta setmana a Barcelona. […]

Redacció
Redacció 08/10/2018

Josep Borrell ha reconegut que el Gobierno ha vetat la presència de Quim Torra a la reunió de la Unió de la Mediterrània que se celebra aquesta setmana a Barcelona. “No li donarem un escenari per vilipendiar el bon nom d’Espanya”, expressa el ministre d’Exterirors espanyols durant una roda de premsa.

Borrell que Torra “no pot esperar que se’l convidi” si “fa xantatge” al president espanyol Pedro Sánchez exigint un referèndum d’autodeterminació a canvi del suport al seu govern o “es converteix el cap dels agitadors del carrer”, en referència als CDR.

“Si fa tot això, no pot esperar que se’l convidi a un acte protocol·lari on, per raons merament protocol·làries, la seva presència no és imprescindible”, ha dit. Segons Borrell, l’expresident Carles Puigdemont va assistir a l’última reunió de la UpM a la capital catalana perquè “es va invitar ell mateix”.

El president Quim Torra ha qualificat el gest de Borrell com “un altre dels seus nobles i elegants gestos”. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha anunciat que igualment “farà arribar el discurs a tots els participants”. Cal recordar

Realment, un altre dels nobles i elegants gestos del Sr. Borrell, en aquest cas vers el president del país on va nèixer. No es preocupi, Sr. Borrell, ja faré arribar el meu discurs a tots els assistents”. El Gobierno ha vetat l’accés a Torra a una instal·lació, el Palau de Pedralbes, propietat de l’Ajuntament i gestionat per la Generalitat.

Relacionats