Dimarts, 20 d'Agost de 2019 - Edició 390
La República

Borrell insulta greument els senadors francesos que critiquen el judici de l’1-O

El ministre Borrell no atura el seu odi cap a la terra on va néixer El Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha agraït en nom del govern espanyol […]

Avatar
Agències 25/03/2019
Josep Borrell, ministre d'Exteriors espanyol

El ministre Borrell no atura el seu odi cap a la terra on va néixer

El Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha agraït en nom del govern espanyol a l’executiu francès la resposta “ràpida i contundent” davant del manifest “inadmissible” de 41 senadors del país gal demanant “respecte pels drets i llibertats fonamentals a Catalunya”. A parer del Ministeri comanat per Josep Borrell, aquest pronunciament revela “un nivell alarmant de desinformació” d’aquests senadors sobre “la realitat espanyola, i en concret sobre Catalunya”. El mateix Ministeri subratlla que Espanya és “una democràcia plena amb divisió de poders” en què els drets i llibertats fonamentals, “inclòs el dret a un judici just i imparcial”, estan “garantits”.

Borrell té por a la democràcia i insulta els que no pensen com ell

El secretari d’Estat per a la UE i l’ambaixador de França a Espanya s’han reunit avui al Ministeri d’Exteriors per “compartir el rebuig ferm” al pronunciament dels 41 senadors, que formen part dels principals partits polítics francesos i que han denunciat “les repressions” que pateixen “els representants polítics de la Generalitat empresonats o forçats a l’exili”. Al seu parer, la situació que viuen és “un veritable atac contra els drets i les llibertats democràtiques”.

A més, el text lamenta que França subestimi “la gravetat” del context actual i l’insta, juntament amb la Unió Europea, a intervenir per “restablir les condicions de diàleg” i trobar “solucions polítiques a un problema polític”.

Relacionats