Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Twitter

Ara que és hora de balanços i propòsits crec que devem una estona a reconèixer els mèrits de l’eina revelació d’aquest 2010. Twitter és un sistema que recopila i publica […]

Pol Cruz-Corominas
Pol Cruz-Corominas 06/01/2011

Ara que és hora de balanços i propòsits crec que devem una estona a reconèixer els mèrits de l’eina revelació d’aquest 2010. Twitter és un sistema que recopila i publica missatges de mòbil (tweets, en vocabulari 2.0) enviats pels usuaris, de forma que aquests poden interactuar en viu sobre temes concrets.

A Twitter les converses de bar per arreglar el món amb els amics ja no són de bar; ni amb els amics: el ventall amb el que comparteixes messianisme inclou gent tan desconeguda com interessant. Amb Twitter he après que els polítics fan menys faltes de les que creia… Alguns.
Twitter és un ‘Tinc una pregunta per a vostè’ permanent. Normalment l’interpel•lat contesta, a tu, directament.

Twitter és l’antítesi de l’intervencionisme extrem; i el repel·leix: quan veus la quantitat de coses extraordinàries que poden sorgir de l’individu quan se li brinda la oportunitat de fer-ho, valores encara més la llibertat d’expressió.

Twitter és com tenir un secretari de premsa: et recopila tots els titulars de forma que pots destriar les notícies que t’interessen de les que no amb un sol clic. A Twitter he descobert que Xavier Rius és un gra al cul de la classe política actual, que Gerard Piqué menysprea la llengua catalana com ho fan poques personalitats del país i que Quim Nadal twitteja amb un tic poètic que ara té més temps d’explotar. Amb Twitter he confirmat que Jordi Cañas és un quillo dels noranta, ara institucionalitzat, i que el Singular Digital va perdre un gran actiu quan va deixar escapar Maria Vila.

Per cert, per aquest 2011 he demanat que els blocaires del Directe tinguem la mateixa visualització en portada que teníem abans de les reformes… No sé si serà molt demanar!