Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

I tu, hi seràs a Brussel·les?

Jo sí. El dia 7 de març jo hi seré. Hi seré perquè ‘sacrificar’ un dia de la meva vida no és res comparat amb els dies de llibertat que […]

Gerard Sesé 16/02/2009

Jo sí. El dia 7 de març jo hi seré. Hi seré perquè ‘sacrificar’ un dia de la meva vida no és res comparat amb els dies de llibertat que suposaria que s’assolís la sobirania absoluta i completa de les terres catalanes.

Hi seré perquè crec en la democràcia i crec en l’Estat de dret i, per tant, crec en la igualtat de totes les persones. Perquè crec en el seu dret a expressar-se i manifestar-se a favor d’allò que creuen convenient pel seu futur desenvolupament.

Hi seré per demostrar la unitat catalana. Per explicar que nosaltres els ciutadans, de dretes o d‘esquerres, volem un Estat propi. Hi seré per fugir per primera vegada de la divisió i exemplificar el consens català.

Hi seré perquè sé que serà un element clau de pressió per a les forces polítiques catalanes, que veuran que la societat civil és viva. Una societat que sap estar atenta i sap moure’s quan la seva classe política no actua com els correspon.

Hi seré per donar un toc d’atenció a Madrid: perquè s’espantin de veritat quan vegin que el nostre discurs va de debò. Però, tanmateix, també hi seré per no donar motius a tots aquells que afirmen que el moviment sobiranista només és recolzat per quatre gats.

Allà hi seré perquè vull posar el conflicte pacífic català al punt de mira internacional. Perquè el món no ens tingui oblidats i perquè a Europa es despertin moltes ments que creien que Catalunya era com la Gàl·lia.

Hi seré per la realització personal. Pel benestar intern i la satisfacció moral que suposarà estar entre 10.000 catalans a la capital europea. Per formar part d’una onada d’estelades en carrers aliens i llunyans a la nostra cultura. Per la satisfacció que sentiré al sentir-me dins de la meva col·lectivitat, entre compatriotes, defensant un mateix fi.

Hi seré perquè voldré explicar a veïns, tiets, néts, coneguts i saludats que jo hi era. Que jo vaig estar a aquella manifestació que va marcar un abans i un després en la història del nostre esdevenir.

Hi seré per lògica, per coherència ètica i moral d’aprofitar el que podria ser un acte històric per al nostre poble.

Hi seré perquè m’omple d’orgull representar la meva nació arreu on vaig.

Hi seré perquè m’estimo el meu país.

I tu, hi seràs?