Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 616
La República

El Retrobament!?

El “Documento abierto de agenda para el reencuentro” del PSOE, és una demostració de https://indirecte.larepublica.cat/republica-catalana/blog/20002/reflexions-de-la-gran-mentida Els 44 punts són per una banda fraseologia i, per l’altra, jocs de paraules que […]

Avatar
Francesc Bonastre i Santolària 11/02/2020

El “Documento abierto de agenda para el reencuentro” del PSOE, és una demostració de https://indirecte.larepublica.cat/republica-catalana/blog/20002/reflexions-de-la-gran-mentida

Els 44 punts són per una banda fraseologia i, per l’altra, jocs de paraules que fan una cortina de fum que amaga la realitat del contingut.

Punt 2. S’evitarà la judicialització de la política. (Evitar és una possibilitat, que resulta més que probable que no es faci perquè la realitat és que continuen els processos judicials contra l’independentisme. Afegint, que aquesta possibilitat que ja no és cap certesa es basa en trobar solucions en el marc de la Llei i el respecte a la seguretat jurídica, o sigui La Constitució).

Punt 5. Reforma del sistema de financiació autonòmica. (Lligada a tots els territoris, a la solidaritat entre aquests i a la igualtat dels espanyols. Tot plegat és el que ja existeix i així continuarà el dèficit fiscal català i el concert econòmic basc i, parlen de la solidaritat i la igualtat!?).

Punt 7. Compliment de les inversions. (Volen complir el que diuen els Pressuposts Generals de l’Estat de 2020 amb l’Estatut. Però quina garantia tenim de que es faci?).

Punt 8. Autonomia financera i tributària de Catalunya. (Es farà un estudi per un nou sistema de finançament autonòmic. Es farà un estudi!?).

Punt 9. Reducció de la conflictivitat institucional. (El govern espanyol escoltarà les demandes sobre resolucions i texts legislatius. Clar que el govern espanyol respectarà la independència i les resolucions del poder judicial i vetllarà pel seu compliment. Tot plegat vol dir que el Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem i la Junta Electoral Central, poden continuar fen el que han fet).

Punt 12. Pactar la coordinació en matèria d’acció exterior. Les delegacions de la Generalitat han de seguir els principis de la Llei de l’Acció i del Servei Exterior de l’Estat https://www.boe.es/boe_catalan/dias/2014/03/26/pdfs/BOE-A-2014-3248-C.pdf

(Les delegacions de la Generalitat han de servir els interessos d’Espanya).

Annex: Altres punts em sembla que s’havien d’haver solucionat abans. Entre aquests, tenim el punt 17, per facilitar el vot als que resideixen a l’estranger. Els punts 40, 41 i 42. Són per la millora i l’impuls de la inversió ferroviària, les infraestructures portuàries i per l’activitat aeroportuària.

Conclusió: Necessitem un mediador per un diàleg per l’autodeterminació i l’amnistia. Els punts anteriors no són cap garantia de reforma constitucional ni de concert econòmic. Només promeses i coses que ja tenim, afegint que la justícia continua la seva repressió contra l’independentisme català.

Si volem una República Catalana, em sembla que l’independentisme pragmàtic no aconseguirà el seu objectiu d’ampliar la base i protegir les institucions, perquè per fer-ho, cal un combat ideològic contra les comuns per desemmascarà les seves tesis en comptes de voler seduir-los en no sé què. I pel que fa a les institucions, resulta que ni la Presidència, ni el Parlament, ni l’economia, ni els mossos, poden tenir cap poder de decisió pròpia i estan subjectes al que diguin les estructures de l’Estat espanyol.

Els 44 punts i les renuncies de cert independentisme català, em sembla que només van dirigides cap a una II Transició política que serà possiblement perjudicial per la identitat nacional catalana.

Relacionats