Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Duran i Lleida, ingressat per un atac de riure

El candidat de Convergència i Unió a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, va ser ingressat ahir a l’Hospital Clínic de Barcelona després de patir un atac de […]

Rival Petit 16/11/2011

El candidat de Convergència i Unió a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, va ser ingressat ahir a l’Hospital Clínic de Barcelona després de patir un atac de riure en un miting que li va provocar una aturada respiiratòria.
El míting transcorria en la més estricta normalitat quan, segons testimonis presencials, el líder democristià va afirmar que el pacte fiscal seria l’objectiu prioritari per CiU a la propera legislatura, el que va provocar alguns somriures. Duran va prometre que la Generalitat recaptaria tots els impostos suportats pels catalans, fet que va provocar que a l’auditori es sentissin algunes rialles, rialles que es van anar contagiant quan el candidat va afirmar que els resultats del nou finançament seran equivalents als del concert basc.
Ja enriolat, Duran va prosseguir comprometent-se a no donar suport al PP si el partit de Todos los Españoles no accepta el pacte fiscal proposat pels convergents, fet que va provocar encara més rialles i que Josep Sánchez Llibre es pixés a sobre. Amb llàgrimes als ulls i amb tot l’auditori agafant-se la panxa de tant riure, Duran va mirar de continuar el discurs quan el diputat convergent Oriol Pujol va cridar a l’orador que “si no ens donen el pacte fiscal, proclamarem la independència”. Duran, donant cops de puny al faristol i amb els ulls anegats, va replicar a Pujol que sí, que la proclamarien des del balcó del’Hotel Palace, moment en què el líder democristià es va quedar blanc i es va desmaiar.
Fonts de CiU han assenyalat al Rival Petit que es confia en què el candidat es recuperi i pugui seguir la campanya. La seva rival electoral, la socialista Carme Chacón, es va solidaritzar amb Duran i Lleida, tot afirmant que “ens pot passar a qualsevol” i que és “un dels inconvenients de fer política”.