Divendres, 19 de Juliol de 2019 - Edició 358
La República

Bescansa creu que no és democràtic que Felip VI sigui el cap de les Fuerzas Armadas i alhora participi activament en contra del procés

Carolina Bescansa ha protagonitzat algunes de les crisi del partit de Podemos després de revelar-se contra Iglesias. Ara, és la forta rival del candidat oficial per Galicia Antón Gómez. En […]

Marina Almansa
Marina Almansa 21/10/2018
Pla obert. D'esquerra a dreta Carolina Bescansa, Pablo Iglesias, Íñigo Errejón i Irene Montero, a la presentació de la campanya de Podem per al 26-J. 02/06/2016 (horitzontal)

Carolina Bescansa ha protagonitzat algunes de les crisi del partit de Podemos després de revelar-se contra Iglesias. Ara, és la forta rival del candidat oficial per Galicia Antón Gómez. En una entrevista al diari ‘Público’, Bescansa ha parlat del model de la seva candidatura, de les discrepàncies més generals amb el secretariat general del partit i, com no podia ser d’altra manera, de la monarquia espanyola.

Les seves declaracions sobre Felip VI quan va dir que “no hauria de ser responsable de les Fuerzas Armadas espanyoles” van causa molta polèmica, però la possible candidata per Galícia es reafirma, i afageix que no entén com pot ocupar aquesta posició i participar activament en contra del procés català: “Perquè un cap d’estat que intervé activament en la crisi política catalana no pot ser cap de les Fuerzas Armadas”.

Desocupar a Felip VI d’aquest càrrec és una de les utopies de Bescansa, “forma part de la nostra proposta de canvi constitucional”, mentre que assegura que en la seva formació no hi ha monàrquics.

Relacionats