Dissabte, 21 de Setembre de 2019 - Edició 422
La República

Barcelona acull per primera vegada el programa EYL40 per “debatre el futur d’Europa”

ACN Barcelona.-Barcelona acull per primera vegada el programa ‘European Young Leaders’ (EYL40) del think tank Friends of Europe, en el qual 40 joves d’arreu del continent i de diferents camps […]

Avatar
Agències 13/09/2019

ACN Barcelona.-Barcelona acull per primera vegada el programa ‘European Young Leaders’ (EYL40) del think tank Friends of Europe, en el qual 40 joves d’arreu del continent i de diferents camps professionals participen en un seminari de dijous a dissabte per debatre el futur d’Europa. La capital catalana pren el relleu de Londres, que va acollir el primer seminari de l’edició d’enguany, i se suma així a altres ciutats europees, com Roma, Lisboa o París, que han acollit el programa en alguna de les seves vuit edicions. Jamila Aanzi, ex-representat dels Països Baixos a les Nacions Unides escollida EYL40 el 2013, destaca que el projecte traslladi el debat sobre el futur d’Europa a Barcelona: “És molt fàcil reunir-se a Brussel·les, al cor d’Europa, però encara és més important anar als llocs on s’està debatent Europa”.

EYL40 es reivindica com un projecte que promou les discussions multidisciplinars. Entre els “líders” d’enguany i anteriors edicions destaquen perfils tan variats com pianistes, grangers, autors de llibres infantils, corresponsals de guerra i un pastor protestant. Aanzi, que d’ençà que s’uní al programa el 2014 ha assistit a nombrosos seminaris en diferents països, destaca que “la varietat de mirades és important per trobar solucions i resultats diferents”.L’empresari Josep-Maria Gascon, qui fou assessor del Departament d’Empresa de la Generalitat, es va unir al programa en la segona fornada, el 2014. Després d’assistir a seminaris a més de mitja dotzena de ciutats europees va recomanar Barcelona com a ciutat per acollir l’edició del 2019; una candidatura que va fer efectiva el DIPLOCAT, soci de Friends of Europe a Catalunya. “Vam presentar-nos perquè aquest programa encaixava al 100% amb la nostra missió, que és connectar gent, projectes i idees, i també projectar el nostre país a l’exterior”, assegura la secretària general del Diplocat en declaracions a l’ACN, Laura Foraster.A part de Gascon, el programa ha comptat amb la participació de diversos catalans al llarg dels anys, com l’astrofísic Guillem Anglada Escudé o l’actual portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas. En l’edició d’enguany, Friends of Europe ha escollit l’exdiputat i emprenedor Roger Montañola com a “líder europeu”. Montañola assegura sentir-se “afortunat” de participar al programa i destaca a importància de no només saber trobar solucions per als reptes que afronta Europa, sinó “saber com comunicar-les” per tal que siguin reeixides políticament.

Relacionats