Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

Arriba el catàleg de ’55 urnes per la llibertat’

Aquesta tarda es presenta a l’Arts Santa Mònica el catàleg de l’exposició 55 urnes per la llibertat, un llibre que recull les obres exposades a l’exposició homònima que es pot […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 10/10/2018
Pla general de la gent passejant entre l'exposició '55 urnes per la llibertat' a la Casa de la Catalanitat l'agost del 2018 / ACN

Aquesta tarda es presenta a l’Arts Santa Mònica el catàleg de l’exposició 55 urnes per la llibertat, un llibre que recull les obres exposades a l’exposició homònima que es pot visitar fins al 25 de novembre d’aquest any.

L’exposició a mostra el treball de cinquanta-cinc artistes que amb la seva creació fan visible un crit i un compromís en defensa de la llibertat i la democràcia. El dia 1 d’octubre a Catalunya tot un poble es va unir per exercir pacíficament el seu dret a votar. Malgrat la seva actitud, l’acció es va voler interrompre per la força dels cops.

L’exposició i el llibre han estat possibles gràcies a la col·laboració desinteressada d’artistes, autors, dissenyadors, fotògrafs, traductors, empreses i tota una xarxa de professionals que han posat el seu coneixement i treball per fer possible el projecte.

Els textos exploren des de diferents òptiques la problemàtica de les relacions entre creació i compromís polític. Alhora que il·lustren les visions dels autors al voltant dels fets del dia 1 d’octubre de 2017.

L’acte comptarà amb la participació dels autors dels textos: Joan Becat. Professor emèrit de la Universitat de Perpinyà, membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Xavier Antich. Filòsof, professor de la Universitat de Girona. Vicent Partal. Periodista i director de Vilaweb. Joan M. Minguet Batllori. Professor d’art contemporani de la Universitat Autònoma de Barcelona i David Fernández. Periodista i activista social.

Relacionats