Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Colau continua boicotejant la subseu de l’Hermitage al Port de Barcelona

L’Ajuntament ha posposat un mes la votació per donar el vistiplau al projecte i això ha irritat el Gremi d’Hotels, que no vol deixar perdre un equipament cultural tan prestigiós

Avatar
Agències 28/04/2021
Recreació del projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona.

El Consell d’Administració del Port de Barcelona no ha tractat aquest dimecres la sol·licitud d’atorgament d’una concessió per part de l’Hermitage, punt que ha estat retirat de l’ordre del dia a petició de l’Ajuntament de Barcelona per “disposar de més temps per revisar tota la documentació del projecte”, com ha explicat el Port en un comunicat i ha confirmat l’ajuntament. En roda de premsa, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destaca que “s’han guanyat unes setmanes més per intensificar el diàleg”. El Port de Barcelona ha valorat “la voluntat de diàleg per part municipal” i s’ha ofert a intensificar les converses per mirar de trobar una solució definitiva.

El Port de Barcelona ha reiterat que l’Hermitage és un projecte cultural d’interès per a la ciutat, tenint en compte que la Llei de Ports preveu com a usos prioritaris en els espais port-ciutat els culturals. Exemples d’aquest ús cultural són el Museu Guggenheim de Bilbao o el Centro Botín de Santander.

Per la seva part, Colau ha manifestat que “hi ha hagut diferències entre el Port i l’Ajuntament”, però ha afirmat que volen que “hi hagi diàleg i acord amb el Port”. En aquest sentit, ha remarcat que “s’han guanyat unes setmanes més per intensificar el diàleg”.

El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha demanat al Port de Barcelona i a l’Ajuntament de la ciutat que siguin “flexibles” perquè l’Hermitage es quedi a Barcelona i es trobi “una ubicació que convingui a tots”. En aquest context, el president del gremi, Jordi Mestre, ha assegurat que si l’Hermitage permet que arribi a la ciutat turisme cultural, “benvingut sigui” i ha alertat de la possibilitat que “algú altre se l’emporti i després ens estarem estirant els cabells”. Precisament el Consell d’Administració del Port no ha tractat la sol·licitud d’atorgament d’una concessió de l’Hermitage, punt que ha estat retirat a petició de l’Ajuntament per “disposar de més temps per revisar la documentació del projecte”.