Dijous, 19 de Setembre de 2019 - Edició 420
La República

Acord per estudiar tractaments terapèutics a través de l’art

Les conselleries de Salut i Cultura han presentat avui un acord per desenvolupar conjuntament entre l’Hospital Vall d’Hebron i el MNAC, una col·laboració que permetrà portar a terme accions per […]

Redacció
Redacció 11/02/2019
Europa Press

Les conselleries de Salut i Cultura han presentat avui un acord per desenvolupar conjuntament entre l’Hospital Vall d’Hebron i el MNAC, una col·laboració que permetrà portar a terme accions per explorar la potencialitat de l’art com a eina amb beneficis terapèutics i emocionals per a pacients i familiars.

D’altra banda, tal com recull Europa Press, la roda de premsa ha servit per mostrar l’opinió de les conselleres sobre la polèmica del MACBA. Vergés ha destacat que tant el MACBA com el CAP Raval Nord “és evident que necessiten un espai”, cosa que és indiscutible i urgent. Laura Borràs ha aclarit que “les converses, hi són”, i cada consellera des de la seva àrea de responsabilitat ha reivindicat la necessitat de tots dos equipaments. “Estem absolutament segures que ho aconseguirem perquè és de justícia i és el que toca, tant per al CAP com per al Macba”, ha afegit Borràs.

Per últim i des de l’Ajuntament la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha anunciat avui que manté la primera votació sobre l’expedient de la Capella de la Misericòrdia, prevista per a dimarts en comissió, però que de moment no la portarà al ple de l’Ajuntament a l’espera de conèixer els resultats del grup de treball que ha creat el MACBA per estudiar tècnicament les quatre alternatives d’ampliació que ha proposat el consistori. Pin ho ha dit durant la comissió de Drets Socials i Cultura, tot just abans que s’aprovés una iniciativa del PSC que precisament exigeix al govern municipal que no sotmeti a votació cap expedient sobre el solar de la Capella de la Misericòrdia “sense el consens de totes les institucions implicades”. La regidora de Ciutat Vella ja va reconèixer l’error de creure que les diferents administracions prioritzarien el CAP, i de creure que les conselleries afectades parlaven entre elles.

Relacionats