Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

30 músics dels Països Catalans graven les ‘Musiquetes per a la Bressola’

Una trentena de músics dels Països Catalans han gravat un disc de cançons infantils i popular per tal de promoure les Escoles Bressola de la Catalunya Nord. El resultat és ‘Musiquetes per a la Bressola‘, un recull de 30 peces distribuïdes gratuïtament i descarregables des d’Internet al web del projecte.  Amb aquesta aportació, supervisada per Núria Lozano (La Carrau), Marc Serrats i Marc Grau (Xerramequ Tiquis Miquis), el col·lectiu de músics de la terra vol reconèixer la tasca de la Bressola divulgant la nostra cultura a la Catalunya Nord.

Redacció
Redacció 26/03/2008

Aquest projecte musical vol reconèixer la Bressola, ajudar a divulgar la seva tasca, i si és possible fer una aportació al seu creixement. I tot plegat ho vol fer amb unes quantes premises bàsiques:

* Prendre com a base la música popular i tradicional de tots els territoris de parla catalana.
* Com que es tracta d’un treball relacionat amb les escoles catalanes de la Catalunya del Nord, no s’oblida del component pedagògic: es tracta d’un CD per cantar, però no només per a infants.
* Fer una aportació de qualitat i original al panorama musical del país. Per això compta amb un bon grapat de músics i intèrprets reconeguts

Un projecte artístic, original i de qualitat

De bon principi s’ha volgut que el projecte del CD de la Bressola sigui una proposta artística original i de qualitat, que representi per si mateixa una aportació al panorama musical del país. Per això no es va voler treballar en un format de CD recopilatori que convencionalment es fa per recaptar fons per a causes diverses. Aquest CD és un treball de recerca musical, de relectura del patrimoni de la música popular i tradicional i de formulació de noves sonoritats.

Musiquetes per a la Bressola ha comptat amb la participació de Feliu Ventura, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Joan Miquel Oliver (Antònia Font), Miquel Gil, Joan Reig (Els Pets), Carol Duran (La Carrau), Artur Gaya (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries), Sicus (Sabor de Gràcia), Àgata Casas (Dijous Paella), Gerard Jacquet, Jordi Barre, Mercè Galí (Dúmbala Canalla), David Estop (Ensaladilla So Insistent), Lo Pardal Roquer, Meritxell Gené, Miquela Lladó (Música Nostra), Clara Andrés, Carles Belda (exPomada), Pep Gimeno ?Botifarra?, el duet 2 Princeses Barbudes, format per Helena Casas (Conxita) i Marc Marcé i CaboSanRoque.

En total, una trentena de músics procedents d?arreu dels Països Catalans, interpretant temes populars i infantils sobre ritmes electrònics, reggae i rumba.

Distribució a diverses revistes

Aquest CD és una iniciativa d’Enderrock, Propaganda pel Fet i l’Associació d’Amics de la Bressola, i que es pot trobar no només a internet, sinó també a l’Enderrock d’aquest mes de març en la seva versió física i en revistes infantils com Cavall Fort, Camacuc o Mil Dimonis durant tot el mes d’abril.

Relacionats